×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

 

Pályázati azonosító: TOP-2.1.3-16-KO1-2019-00023

Kedvezményezett: Tokodaltáró Község Önkormányzata

Támogatás összege: 85.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt címe: Tokodaltáró település csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.09.30.

 

Rövid összefoglaló:
Tokodaltáró Község Önkormányzata 85 MFt, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el a település csapadékvíz-elvezetésének fejlesztésére. A tervezett fejlesztés Tokodaltáró községi jogállású település belterületén, illetve részben külterületen a belterület védelmében valósul meg.
A beruházás műszaki tartalma:
- Külterületi nyílt árok, valamint vasúti áteresz rekonstrukciója
- Új földárok létesítése és meglévő földárok felújítása a Vasút utcában: Az árok a település felső részeiről érkező vizek, valamint az úton összegyűlő vizek elvezetéséért fog felelni a Külterületi árokba, ilyen módon védve mind a vasutat, mind az utat.
- Burkolt árok felújítása Sport utcában: A vizek akadálytalan tovább vezetése érdekében jelen projekt keretében a burkolt árok felújítása valósul meg a Viola utcáig
- Fedett árok, valamint nyílt árok építése József Attila utca északi oldalán: A projekt keretén belül megvalósul a 10-es út északi oldalán új, fedett árok létesítése a meglévő járda mellett. A fentről érkező vizeket ez az árok fogja fel, majd vezeti tovább a József Attila utca – Dobó Katica utca találkozásánál kialakítandó nyílt árokba, amely végül a vizeket a Bányász utcán meglévő csapadékvíz-elvezető árokba vezeti egy meglévő átereszen keresztül.
- Burkolt árok készítése Dobó Katica utcában
- Új övárok készítése: A település déli-délkeleti részén fekvő dombokról érkező vizek mérséklése érdekében Tokodaltáró külterületén új övárok kerül létesítésre. Az új övárok egy meglévő övárok szakaszból válik ki és követi a meglévő középfeszültségű vezeték nyomvonalát egészen a 10-es számú főútig. A főút itt keresztezésre kerül egy meglévő, nagy vízszállító képességű meglévő átereszen keresztül. A keresztezést követően az övárok közel párhuzamosan korábbi nyomvonalával, de immár belterületen folytatódik (a meglévő kerítés mellett halad), majd körülbelül 500 m után egy közel 90 fokos iránytöréssel további közel 70 métert követően bekötésre kerül a meglévő vízlevezető árokba.
A fejlesztéssel érintett hossz 1874 m

Menü

kedvezmenyezetti infoblokk fekvo magyar rgb page 0001 

 

Vármegyejáró filmsorozat
Tokodaltáró
TOP-5.3.2-17-KO1-2021-00002

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

 

Energetikai korszerűsítés Tokodaltárón

Részletekért kattintson az alábbi képre

Mi a teendő veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleset esetén?

kep honlapra

Go to top