×

Megjegyzés

Please enter your DISQUS subdomain in order to use the 'Disqus Comments (for Joomla)' plugin. If you don't have a DISQUS account, register for one here

Nyitvatartás:

hétfő és szerda: 10-18 óráig

kedd, csütörtök, péntek: 8-16 óráig

Könyvtáros: Guba Mónika 

A könyvtár beiratkozási díja: 400,- Ft/ 365 nap

16 éven aluliaknak a beiratkozás ingyenes! Pedagógusok, nyugdíjasok 50% kedvezményt vehetnek igénybe! 

A könyvtár szolgáltatásai: tájékoztatás, helyben használat (folyóirat, könyv), szkennelés, nyomtatás, televíziózás, számítógép és internethasználat, digitális kompetencia fejlesztése, segítség önéletrajz készítésében, rendezvények, egyéb tájékoztatás

Beiratkozáshoz kötött szolgáltatások: kölcsönzés, könyvtárközi kölcsönzés

2020. évre megrendelt folyóiratok: 

 • - 24 óra – napilap

  - Autó-motor

  - Családi lap

  - Csodakert

  - Nők lapja konyha

  - Otthon magazin

  - Otthonok és kertek

  - Praktika különszám

A 39/2013. (V. 31.) a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR) működéséről szóló EMMI rendelet értelmében a József Attila Megyei és Városi Könyvtár, valamint a település önkormányzata között létrejött megállapodás alapján, a József Attila Megyei és Városi Könyvtár gondoskodik a település lakosságának könyvtári szolgáltatásokkal történő ellátásáról a KSZR keretein belül. Ennek megvalósítására településenkénti lakosságarányú állami kiegészítő támogatás áll a Megyei Könyvtár rendelkezésére, melyből a települési könyvtár igényei szerint dokumentumokat, tárgyi –és dolgi eszközöket, valamint minimum évi négy, a könyvtárat és az olvasást népszerűsítő rendezvényt finanszíroz. 
A József Attila Megyei és Városi Könyvtár Megyei Ellátási Csoportjának feladata a fenti és egyéb járulékos, illetve kiegészítő szolgáltatások koordinációja.

A József Attila Megyei és Városi Könyvtár mindenki számára hozzáférhető, nyilvános könyvtári szolgáltatást biztosít Komárom-Esztergom megye 60 kistelepülésén. 

http://kem-kszr.hu/

A KemKszr (vagy KemGuru) szolgáltató helyei fontos szerepet töltenek be a települések kulturális életében és a közösségteremtésben, az inspiráló könyvtári környezetben a település igényeihez, a lakosság igényeihez igazodó folyamatosan bővülő olvasnivalóval, folyóiratokkal várják a lakosságot. 

A módszertani és információtechnológiai hátteret a József Attila Megyei és Városi Könyvtár biztosítja a kistelepüléseken, ennek köszönhetően olyan rendszer épül ki, mely a helyi könyvtár gyűjteményét interneten keresztül, otthonról is elérhetővé teszi az érdeklődők számára. http://opac.jamk.hu/

Komárom-Esztergom megye kistelepülési könyvtárai elsődleges szerepet töltenek be a közhasznú, közérdekű és helyismereti információk gyűjtésében és közvetítésében. 

A könyvtári programok célja az olvasásnépszerűsítés, a digitális kompetenciafejlesztés, a közösségi szórakozás megteremtése, az életminőség javítása.

Menü

 

Mi a teendő veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos baleset esetén?

kep honlapra

Tájékoztató videó a helyes csatornahasználatról

Képre kattintva megtekinthető a videó!

 

Energetikai korszerűsítés Tokodaltárón

Részletekért kattintson az alábbi képre

Go to top